tag:blogger.com,1999:blog-5326608619025549265.post7830937716404278886..comments2023-11-16T18:02:52.605+02:00Comments on Гайо шоколад / Gaillot chocolate: Защо шоколадите "Гайо" не съдържат соев лецитин?GAILLOT Chocolatehttp://www.blogger.com/profile/10270829184876204643noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-5326608619025549265.post-42602800836280244972018-01-09T20:39:23.794+02:002018-01-09T20:39:23.794+02:00Баси тъпанара/ката😄 я се образовай ти куха лейко!...Баси тъпанара/ката😄 я се образовай ти куха лейко!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09060111810409548920noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5326608619025549265.post-64011746847380764052017-03-15T23:00:19.513+02:002017-03-15T23:00:19.513+02:00Здравейте, Иван!
Сърдечно благодарим, че оценяват...Здравейте, Иван!<br /><br />Сърдечно благодарим, че оценявате труда ни и желанието ни да създаваме качествена храна и изпълнени със смисъл продукти. Благодарим Ви за отделеното време и подкрепата! Това означава много за нас и ни дава още повече енергия за реализирането на нови идеи. <br />През 2017 г. работилницата ни ще отвори врати за посетители. Ще се радваме да се срещнем на живо.<br />Шоколадови поздрави,<br /><br />Мария и ВенсанGAILLOT Chocolatehttps://www.blogger.com/profile/10270829184876204643noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5326608619025549265.post-83258531390119392322017-03-14T15:33:20.870+02:002017-03-14T15:33:20.870+02:00Здравейте и сърдечни поздрави за прекрасните шокол...Здравейте и сърдечни поздрави за прекрасните шоколоади, които произвеждате!<br /><br />Прави ме изключително щастлив, че такъв продукт изобщо присъства на пазара, а това че е български е просто великолепено.<br />Качеството е в най-буквален смисъл несравнимо с това на масовите шоколади (а също и с това на теоретично по-"марковите").<br />И може би най-впечатляващото - шоколад, който е кулинарен, а не химически продукт! Не бях виждал такива неща от години! Направо ме върнахте в детството :)<br />Най-накрая има шоколад, който бих си купил!<br /><br />Какво по-хубаво от това човек да може да вземе наистина хубав продукт от производител със собствени ценности и идентичност, и на това отгоре - български! Ха! Ощипете ме, да не сънувам!<br /><br />И наистина, някой опитвал ли е да намери в магазина шоколад, който да не е произведен от, примерно, Монделез? Нелека задача. А Своге, Фин Млечен? Тези отдавна вече са само празно име, спомен, пазарен трик, собственост на поредната огромна мултинационална компания с типичния простичък бизнес модел да произвежда евтини стоки в големи количества за масите.<br /><br />Поздрави и уважения към създателите на Гайо!<br />За майсторските шоколади, истинското качество и добрите ценности!<br /><br />ИванAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5326608619025549265.post-80825518986912057812017-02-09T05:16:36.031+02:002017-02-09T05:16:36.031+02:00Много ценна информация - благодаря!Много ценна информация - благодаря!oksitocinhttps://www.blogger.com/profile/14298500501884827467noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5326608619025549265.post-56792255334986484022017-02-08T23:39:46.955+02:002017-02-08T23:39:46.955+02:00Кафе, цигари, алкохол, шоколад - все корпоративни ...Кафе, цигари, алкохол, шоколад - все корпоративни наркотици! Незабранени от закона, но това не значи, че са безвредни! Какаото съдържа пуриновия алкалоид теобромин. Злоупотребата с какао, както и с кафе води до подагра. Освен това води до упорито безсъние. Уврежда артериите и сърцето. Да си спомним от какво умряха големите кофеиномани Балзак и Волтер! Сърдечна декомпенсация! Теоброминът като алкалоид също предизвиква пристрастяване! При това колкото повече какао има в шоколада, т.е. колкото по-черен и горчив е той - толкова по-бързо се пристрастявате!! Стигате до положение, когато шоколадът вече не ви удовлетворява и почвате да ядете чисто какао с лъжици направо от пакета! Дори да го шмъркате! Колкото до соята - при някои хора тя предизвиква алергии. За да има човек алергия, той или е подложен на силен стрес, или се е нагълтал с вредни вещества от околната среда - пестициди, тежки метали, вредни химикали, мръсен въздух и вода. Може да се почисти с алое, примерно алое арборесценс. Ако все пак ще правите шоколад, при изготвянето му е нужно свързването на водната и маслената фаза, което става с емулгатори - вещества, разтворими и в двете фази. Например фосфолипиди като соевия лецитин - полезно вещество, почистващо кръвоносните съдове от плаки. Но ако сте алергични към соя може да опитате и с Е471 - моно- и диглицериди на мастни киселини. Дано към тях да нямате алергия!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5326608619025549265.post-54577930021498976132017-01-09T14:28:28.297+02:002017-01-09T14:28:28.297+02:00Здравейте отново,
какъв процент е какаовото масло...Здравейте отново,<br /><br />какъв процент е какаовото масло? Какао на прах ли използвате или какаова маса? Ако е какао на прах, то също е доста сухо и в такъв случай трябва да увеличите мазнината или да използвате какаова маса вместо какао. <br />Предвиждаме да направим шоколад със заместител на захарта. Надяваме се, че проектът ще се реализира в близко бъдеще.<br />Поздрави :-)GAILLOT Chocolatehttps://www.blogger.com/profile/10270829184876204643noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5326608619025549265.post-63836211761145817602017-01-09T11:05:09.261+02:002017-01-09T11:05:09.261+02:00Изключително благодаря за отговора Ви! Ако не слаг...Изключително благодаря за отговора Ви! Ако не слагам вода, шоколада става даже хрупкав, но не мога да разтворя сухото мляко в мазнината. Имате ли идея как да го постигна. Затова поех риска за соевия лецитин, с който за сега не се справям. Страдам от хиперинсулинизъм и затова ползвам стевия и ксилитол /минимално активират инсулина/. Вие предвиждате ли производство само с тези подсладители? Благодаря за вниманието.oksitocinhttps://www.blogger.com/profile/14298500501884827467noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5326608619025549265.post-36091003155201600252017-01-08T17:48:42.552+02:002017-01-08T17:48:42.552+02:00Здравейте,
благодарим Ви за запитването. Водата е...Здравейте,<br /><br />благодарим Ви за запитването. Водата е най-големият неприятел на шоколада. Бихме Ви посъветвали да смесите сухото мляко единствено в мазнина. Твърдостта на шоколада зависи и от подсладителя, под каква форма е? По принцип, ако шоколадът Ви съдържа поне 30% какаово масло, би трябвало да се втвърди. GAILLOT Chocolatehttps://www.blogger.com/profile/10270829184876204643noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5326608619025549265.post-91523000831118563632017-01-07T15:11:34.669+02:002017-01-07T15:11:34.669+02:00Можете ли да ме посъветвате как да си направя млеч...Можете ли да ме посъветвате как да си направя млечен шоколад. Не успявам да смеся сухото млеко /с вода или без/ с какаовата мазнина /+какаова маса/, нито със соев лецитин, нито със слънчогледов и накрая шоколада да стане твърд. Захванала съм се с тази "мисия" тъй, като мога да си позволя само подсладител стевия или ксилитол.oksitocinhttps://www.blogger.com/profile/14298500501884827467noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5326608619025549265.post-64502202215167485232015-12-29T11:38:58.498+02:002015-12-29T11:38:58.498+02:00http://www.kukuriak.com/soy-or-sunflower-lecithin/...http://www.kukuriak.com/soy-or-sunflower-lecithin/Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01631562026981259522noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5326608619025549265.post-90939378033796269392015-10-20T14:25:27.256+03:002015-10-20T14:25:27.256+03:00ми чукнах тук
http://selskatrapeza.bg/news/Soev-le...ми чукнах тук<br />http://selskatrapeza.bg/news/Soev-lecitin-mrasna-malka-taina-skrita-vav-vashata-hrana-index17389.html<br /><br />...не пише да е полезен...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5326608619025549265.post-73532924848545186642015-10-19T20:51:46.774+03:002015-10-19T20:51:46.774+03:00На всички, които се възхищават на отсъствието на с...На всички, които се възхищават на отсъствието на соев лецитин, препоръчвам да чукнат в нета и да се информират, че този продукт е в пъти по-полезен от самия шоколад!!! Уважавам правото на "Гайо" да си съставя рецептите както намери за добре, но нека да не оплюваме всичко, което не ползваме, или към което някой има непоносимост или алергия!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5326608619025549265.post-29589032504865241242015-10-05T17:49:52.309+03:002015-10-05T17:49:52.309+03:00Във Варна могат да се купят и от магазина за здрав...Във Варна могат да се купят и от магазина за здравословни храни ЗДРАВЕ ОТ ПРИРОДАТА на ул. Роза 29 А /Цветен квартал/, тел.0893 423 563Agalinahttps://www.blogger.com/profile/02298769243600790698noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5326608619025549265.post-63519598766315713442015-09-11T12:52:27.717+03:002015-09-11T12:52:27.717+03:00Здравейте!
Благодарим Ви за коментарите и споделе...Здравейте!<br /><br />Благодарим Ви за коментарите и споделените мнения. Относно соевия лецитин, правим избора да не влагаме този продукт в шоколадите, тъй като според нас не е нужен впредвид, чe работим с истинско какаово масло. Наистина сам по себе си соевият лецитин не е вреден, но соята, която се използва за направата му е 90% ГМО. Освен това в последните години соята се добавя в почти всички индустриални хранителни продукти (захарни изделия, напитки, месо и др.), което води до поемане от хората на огромно количество соя. Ето защо алергиите към този продукт са все по-чeсти, особено при децата.<br /><br />Относно последния коментар: бихте ли ни изпратили мейл на адрес: gaillotchocolate@gmail.com Отбележете за кой град се интересувате и ще Ви изпратим списък с местатам които предлагат наши продукти.GAILLOT Chocolatehttps://www.blogger.com/profile/10270829184876204643noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5326608619025549265.post-89747472556759616792015-09-09T20:18:33.630+03:002015-09-09T20:18:33.630+03:00Здравейте,от около 2 години детето ми е алергично ...Здравейте,от около 2 години детето ми е алергично към тази гадна соя(а е едва на 3) и не мога да му купувам любимите на всички деца шоколад,кроасани,бисквити солети дори.Не искам и да му купувам сладкиши, обаче като види все пак е дете.За това ме интересува къде мога да намеря този шоколад?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5326608619025549265.post-25178452384919033232015-09-06T13:19:04.723+03:002015-09-06T13:19:04.723+03:00„Кърмачките пият соев лецитин при запушени канали?...„Кърмачките пият соев лецитин при запушени канали?!“ <br /><br />Никой не е казал, че соевият лецитин е нездравословен продукт. В материала са изброени причините, поради които отсъства в „Гайо Шоколад“. Това е търговски продукт за широката маса и рискът от използването на алергени не е оправдан, а в случая напълно ненужен . Всеки може да използва био сертифициран соев лецитин когато си поиска, това е индивидуален избор. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5326608619025549265.post-19485092211188434952015-09-06T12:55:14.701+03:002015-09-06T12:55:14.701+03:00„Възхищението ще ти се стопи, като разбереш че тов...„Възхищението ще ти се стопи, като разбереш че това не е българска фирма.“ <br /><br />Ако Вие се обвържете с чужденец и заедно направите малък, но уникален бизнес в България, ще значи ли това, че бизнесът ви не е български?! Едва ли?! <br /><br />Харесвам ги тия двама сладури и се възхищавам на куража, всеотдайността, добросъвестността и постоянството им. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5326608619025549265.post-5189873659689288362015-08-09T22:54:51.958+03:002015-08-09T22:54:51.958+03:00Винаги съм мечтал да се занимавам с производство н...Винаги съм мечтал да се занимавам с производство на шоколад........!saloonhttps://www.blogger.com/profile/05754487425218916384noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5326608619025549265.post-65890773046998508382015-08-09T22:23:11.330+03:002015-08-09T22:23:11.330+03:00Винаги съм мечтал да се занимавам с производство н...Винаги съм мечтал да се занимавам с производство на шоколад........!saloonhttps://www.blogger.com/profile/05754487425218916384noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5326608619025549265.post-25284694836072854852014-07-24T20:00:35.784+03:002014-07-24T20:00:35.784+03:00Кърмачките пият соев лецитин при запушени канали?!...Кърмачките пият соев лецитин при запушени канали?!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5326608619025549265.post-81711217328327295602014-05-27T22:46:44.364+03:002014-05-27T22:46:44.364+03:00Българска не българска..продуктът е прекрасен.Българска не българска..продуктът е прекрасен.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08457918671177627032noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5326608619025549265.post-6450388108722073332014-04-09T10:47:42.897+03:002014-04-09T10:47:42.897+03:00Възхищението ще ти се стопи, като разбереш че това...Възхищението ще ти се стопи, като разбереш че това не е българска фирма.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5326608619025549265.post-11311537744542168342014-03-15T02:18:15.745+02:002014-03-15T02:18:15.745+02:00Възхитена съм!Възхитена съм!Melodyhttps://www.blogger.com/profile/12819465661437635138noreply@blogger.com