сряда, 28 март 2012 г.

Въпроси и отговори


Много се радваме, че шоколадите предизвикват въпроси от Ваша страна, които ни помагат за осъществяване на по-добра комуникация. Ще направим всичко възможно отговорите от наша страна да бъдат ясни и полезни. Започваме с трите най-често задавани въпроси:

Веган ли са шоколадите "Гайо" ?

Два от видовете, които изработваме в момента са веган. Това са JAZZ и BLUES. Съставът им включва единствено какаови зърна и нерафинирана захар. 

Но, тъй като в работилницата работим с мляко, което влиза в състава само на третия вид шоколад POP, сме задължени върху етикетите на веган шоколадите да отбелязваме: "възможни следи от мляко и ядки".

Съдържат ли шоколадите глутен ?

Основните суровини, с които работим (какаови зърна и нерафинирана захар) не съдържат глутен. Но не можем да бъдем сигурни, че ядките в състава на POP (бадеми, сусам), които получаваме от други производители, не са били в достъп с други продукти, съдържащи глутен.

Сурови ли са шоколадите "Гайо" ?

Технологията, по която работим включва кратко печене на какаовите зърна на температури, при които полезните вещества се запазват напълно. Изпичането е много важен процес, който ни позволява да разкрием множеството интересни аромати и вкусове, които са скрити в суровото зърно.

Защо срокът на годност на шоколадите е толкова голям ?

Срокът на годност на JAZZ и BLUES е 2 години, а на POP: 1 година и не съдържат консерванти. За разлика от другите естествени и чисти хранителни продукти, които поради липсата на консерванти, имат по-малък срок на годност, истинският и качествен шоколад без заместители и изкуствени добавки, има дълъг срок на годност. Това е и един от критериите за истински шоколад.

20 коментара:

Анонимен каза...

Дали във Велико Търново може да се намерят вашите шоколади?

GAILLOT Chocolate каза...

Здравейте! Да, може да намерите шоколадите във Велико Търново, магазин "Био Градина", ул. Марно Поле 24Г (срещу входа на Областна дирекция Полиция)

Анонимен каза...

В Ямбол може ли да се намерят вашите изкушения?

GAILLOT Chocolate каза...

Здравейте, в Ямбол все още нямаме магазин, който предлага нашите шоколади. Изпращаме по куриер до желан от Вас адрес. За повече информация може да ни пишете на: gaillotchocolate@gmail.com

Анонимен каза...

Да попитам понеже не ми стана много ясно:) Само Pop -Може да съдържа глутен ? Или всички не са безопасни за хора с алергия ?

GAILLOT Chocolate каза...

Здравейте! Продуктите, които използваме за шоколадите не съдържат глутен, но не можем да бъдем сигурни, че някои от продуктите (ядки например), преди да дойдат при нас, не са били в достъп със суровини, съдържащи глутен. Затова не си позволяваме да пишем върху опаковката "не съдържа глутен"; рисковете са много минимални, но все пак не можем да бъдем 100% сигурни.

Анонимен каза...

Каква е цената на шоколадите и съдържат ли те сухо мляко?

Анонимен каза...

Здравейте,
Къде във Варна мога да намеря от Вашите шоколади?

Gaillot Chocolate каза...

Здравейте, във Варна може да откриете шоколадите на следните места:

Био магазин "Хатори": ул."Драгоман" 9 (срещу Куклен театър)
MY CAFE: ул. "Сливница" 16

Анонимен каза...

Страхотни са!Опитах ги!Благодаря!

Анонимен каза...

Здравейте! Шоколадите ви са страхотни! Възможно ли е да направите в сайта си страница, в която се описва рецептата, по която се приготвя всеки от шоколадите стъпка по стъпка - от получаването на какаовите зърна до опаковането на шоколада? Благодаря!

aveloun каза...

Шоколадите ви са прекрасни, много ме впечатли коледният ви шоколад. Искам да попитам как мелите шоколадовите зърна и правите шоколада, аз пробвах да ги смеля и хрупат. Благодаря ви предварително.

Agalina каза...

Във Варна могат да се купят и от магазина за здравословни храни ЗДРАВЕ ОТ ПРИРОДАТА на ул. Роза 29 А /Цветен квартал/, тел.0893 423 563

Unknown каза...

Никъде не се споменава какво е млякото, което се употребява за млечните шоколади, а те са поне 2-3. Био сертифицирано или обикновено купешко?

Unknown каза...

Здравейте! Какаовите зърна, които ползвате, Fair Trade ли са?

GAILLOT Chocolate каза...

Здравейте! Да, сертифицирани са Fair Trade. Поздрави!

slip_ko каза...

Привет !Искам да благодаря за хубавите шоколади ,които правите ,защото това е вид изкуство.Насладата от всяка хапка и щастието ,което носят могат да подобрят настроението ми във всеки един момент!
Продължавайте да творите това щастие ,защото хората имат нужда от такива неща ! :)

GAILLOT Chocolate каза...

Здравейте slip_ko! Сърдечно благодарим за милите думи и подкрепата!

Анонимен каза...

Здравейте! Не можах да открия информация за хранителните стойности на шоколадите - белтъчини, въглехидрати (отделно захари), мазнини (отделно наситени мазнини)

GAILLOT Chocolate каза...

Здравейте! Благодарим за запитването. Таблицата с хранителните стойности присъства върху опаковките на шоколадите. Наистина е добре да публикуваме информацията в сайта. Ще го направим със сигурност. Благодарим за препоръката.

Публикуване на коментар