сряда, 26 септември 2012 г.

Chanson




Още от самото начало на "Гайо Шоколад" любителите на млечен шоколад изразиха желание да направим истински фин млечен шоколад. Тъмният и млечният шоколад за нас са два различни свята, усещания и изживявания. Това, което винаги ни е притеснявало при млечните шоколади е фактът, че в повечето от тях какаото и какаовото масло почти изцяло липсват и в този случай говорим за захарно изделие, но не и за шоколад. Затова целта ни беше да изработим млечен шоколад, който да съдържа мекотата на млякото и ванилията и да запази чара и духа на ароматни, току-що смлени какаови зърна. 

Избрахме био какаови зърна сорт "Hispaniola" заради дълготрайните и богати аромати, които се омекотяват от другите съставки, но напомнят за себе си с уханието на истинско какао, което ще усетите, опитвайки "Chanson". Запазихме изцяло структурата на какаовите зърна, т.е. не отделихме какаовото масло от сухото вещество. А освен това този път добавихме допълнително какаово масло, което гали небцето. Захарта е отново сурова тръстикова, която комбинирана с млякото създава много приятни и вкусни карамелови нотки. Парченцата нугатин, които добавяме на ръка, са приятен детски спомен, който изживяваме отново и отново при изработването на всяко едно блокче шоколад.

Не забравихме и истинската Бурбон ванилия от Мадагаскар, чието ухание още при отварянето на шоколада ни кани на пътешествие...

Както и при POP, JAZZ, BLUES, новият млечен "Chanson " не съдържа соев лецитин. 

2 коментара:

Анонимен каза...

Няколкото шоколада които досега пробвах са превъзходни.
Може ли да дадете линкове в нета, където да разберем какво е нугатин?
Благодаря.

GAILLOT Chocolate каза...

Здравейте! Благодарим Ви за коментара. Нугатин се използва най-често в сладкарството и представлява истински карамел с ядки, смлени фино. Използва се за украси, изработване на цели фигури.

Ето тук може да видите снимки:

http://www.google.com/search?q=nougatine&hl=fr&client=safari&rls=en&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=RUZhUdePOdDjtQap94CwDA&ved=0CC8QsAQ&biw=1280&bih=664

Публикуване на коментар