петък, 16 юни 2017 г.

Палачинки с шоколадов пълнеж





Палачинките с шоколадов пълнеж са кадифено пухкави и меки. В приготвянето им могат да се включат и децата. Планувайте малко по-голямо количество, защото може и да не стигнат ;-)

Време за приготвяне: 40мин.

Порции: 4

Продукти:

2 яйца
200мл кисело мляко
250мл вода
250г брашно
1 бакпулвер
1с.л масло
щипка сол
1с.л захар
100г течен шоколад ГАЙО

Безглутенови:

1 яйце
200мл кисело мляко
250мл вода
250г брашно от елда
1 банан 
1 бакпулвер
1с.л. кокосово масло
щипка сол
1с.л. захар
100г. течен шоколад ГАЙО



Преди да приготвим тестото за палачинки, подготвяме шоколадовите кръгчета за пълнежа. Разстила се течния шоколад върху хартия за печене под формата ма кръгчета с диаметър 4-5см. Замразяваме ги вечерта преди да приготвим сместа за палачинките.

На сутринта разбиваме яйцата със захарта. Киселото мляко и водате се смесват на айран, добавя се солта. Прибавя се към яйцата. Маслото се разтопява и смесва с останалите продукти. Добавяме брашното постепенно. В него изсипваме и бакпулвера. Тестото трябва да е малко по-гъсто от боза. 

В нагорещен тиган изсипваме една лъжица от сместа. Щом по цялата повърхност се появят дупки от мехурчета, поставете шоколадово кръгче. Залейте с малко тесто отгоре и обърнете палачинката.Дръжте кръгчетата в хладилник и ги изваждайте едно по едно, за да не се размекнат.

Готовите палачинки поднесете с пресни плодове, ядки.




Няма коментари:

Публикуване на коментар