Палачинките с шоколадов пълнеж са кадифено пухкави и меки. В приготвянето им могат да се включат и децата. Планувайте малко по-голямо количество, защото може и да не стигнат ;-)
Време за приготвяне: 40мин.
Порции: 4
Продукти:
2 яйца
200мл кисело мляко
250мл вода
250г брашно
1 бакпулвер
1с.л масло
щипка сол
1с.л захар
100г течен шоколад ГАЙО
Безглутенови:
1 яйце
200мл кисело мляко
250мл вода
250г брашно от елда
1 банан
1 бакпулвер
1с.л. кокосово масло
щипка сол
1с.л. захар
100г. течен шоколад ГАЙО
На сутринта разбиваме яйцата със захарта. Киселото мляко и водате се смесват на айран, добавя се солта. Прибавя се към яйцата. Маслото се разтопява и смесва с останалите продукти. Добавяме брашното постепенно. В него изсипваме и бакпулвера. Тестото трябва да е малко по-гъсто от боза.
В нагорещен тиган изсипваме една лъжица от сместа. Щом по цялата повърхност се появят дупки от мехурчета, поставете шоколадово кръгче. Залейте с малко тесто отгоре и обърнете палачинката.Дръжте кръгчетата в хладилник и ги изваждайте едно по едно, за да не се размекнат.
Готовите палачинки поднесете с пресни плодове, ядки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар