събота, 28 януари 2012 г.

Нашите помощници




Машините, с които изработваме шоколада са съвременни модели на занаятчийски машини, използвани през 18 и 19 век. Част от работата се извършва на ръка, по този начин какаовите зърна се преработват и развиват естествено, като така разкриват много повече вкусови и ароматични качества. По време на всеки един етап от процеса имаме възможност да изразим личните си предпочитания и да постигнем завършен вкус на шоколада. 

Друго предимство на тези машини е, че са създадени специално за изработване на истински шоколад, без заместители, емулгатори или други изкуствени вещества, т.е. качеството е с предимство пред количеството.

Както всички вкусни ястия, така и хубавият шоколад се нуждае от много търпение, внимание и време. За превръщането на какаовите зърна в шоколадов ликьор са нужни между 3 и 5 дни работа, в зависимост от сорта на зърната и вида на шоколада, който изработваме. След това оставяме шоколадовия ликьор да си почине в продължение на няколко седмици, през които зрее и придобива финес.


Възраждането на класическата технология за изработване на шоколада ни учи на много търпение, отговорност към храната и хората, за които тя е предназначена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар