Обвивката на какаовите зрънца, която не се използва за изработването на шоколад поради високото съдържание на фибри, съдържа същите полезни вещества като самите ядки. В шушулката се крият естествени антиоксиданти, витамини, магнезий, фосфор, мед, теобромин за добро настроение, а съдържанието на кофеин е по-малко от това в зеления чай.
Така се роди и идеята за какаов чай от обвивките на био какаовите зърна. Комбинираме го с канела и парченца захаросан джинджифил. Няколко грама в гореща вода са достатъчни, капкa прясно мляко и мед или захар правят напитката още по-вкусна :-)
Какаов чай може да дегустирате в Пловдив, Artnewscafe, ул."Отец Паисий" 38
4 коментара:
A ot kude moga da si kupq 6u6ulki?
Разкошен е! Сдобих се от магазин "Зоя" в София.
Ще чакам и пускането на по-големи опаковки! :)
Поздрави,
Константина
Страхотен е този чай. Поздравления за идеята. :)
Страхотен!!!
Публикуване на коментар