четвъртък, 23 май 2013 г.

Какао на прах "Гайо"



Как се прави какао на прах? Някои любители кулинари опитват в домашни условия да стрият или смелят какаови зърна, очаквайки да получат какао на прах. Всъщност по този начин получаваме стрита каша от какаови зърна. Важно е да отбележим, че за да добием какао на прах е необходимо да премахнем какаовото масло от зрънцето какао. Единствено по този начин ще получим желания резултат. Отделянето на маслото се осъществява чрез пресоване на какаото под високо налягане. 

Ето и нашият резултат: какао на прах, получено без термична обработка, масленост 22%, произход: Южна Америка. 



Какаото е с богати шоколадови и плодови аромати. Идеален за летни коктейли през лятото и горещ шоколад за студените месеци :-).

3 коментара:

Анонимен каза...

Страхотно, откога го чаках!
Къде да го намеря в София?

Поздрави,
Петя

GAILLOT Chocolate каза...

Здравейте, Петя! Ето местата в София, където може да откриете какао на прах "Гайo":

Зелена Земя - магазинче за био и натурални храни., ул."Любен Каравелов" 70;
Инкетинке, ул. Юри Венелин 1;
Мусала, Ж.К. Младост 4, бл. 447;
Био Магазин Green Shop, Кв.”Гео Милев”, ул.”Галилео Галилей” 15,
Foodies', ул. "Беласица" 11;
ДиНи, ул. "Хан Аспарух" 26;
Зелен Био, Софарма Бизнес Тауърс + ул."Дякон Игнатий";
Магазин Истински неща на ул."Солунска" 42
Магазин Био Вариант, ул. Деян Белишки 60
Сирене и вино за приятели, ул. "ул. Иван Асен II" 62

Поздрави :-)

Мария каза...

Здравейте,
Във всички магазини, посочени на сайта ви, ли може да се закупят какао на прах и какаово масло в Пловдив?
Списъкът за София актуален ли е? Много искам да ги опитам, но ходих на едно две места в София и нямаше.
Поздрави,
Мария

Публикуване на коментар