Пролетно ни е! Нови проекти ще разцъфнат съвсем скоро, нови идеи жужат около нас. Радваме се да споделим тази шоколадова рецепта, която освежи днешния 8 март.
Време за приготвяне: 1ч. + печене
Количество: 8-10 парчета
Продукти: ½ ч.ч брашно
½ ч.ч захар
40г какао на прах ГАЙО
100г масло
2 яйца
200г заквасена сметана
100г кулинарен шоколад ГАЙО
300г ягоди
- Маслото се разтопява на водна баня и към него се добавя какаото. Разбърква се до пълно смесване.
- В купа се разбиват яйцата със захарта до разтварянето на захарта.
- Какаото и яйцата се смесват, към тях се прибавя брашното.
- Тестото се изсипва в тава с диаметър 20-22см. покрита с хартия за печене.
- Пече се за 30-35 мин. в предварително загрята до 180С фурна.
- След изпичане блатът се оставя върху решетка до пълното му изстиване.
- Ягодите се почистват и подреждат върху блата.
- Шоколада се разтопява на водна баня и се смесва със заквасената сметана.
- Кремът се разпределя върху ягодите.
Експериментираме и творим рецептите ГАЙО в кухнята на I Love Our Dream
Няма коментари:
Публикуване на коментар