Обичаме да съчетаваме какаовите зърна в солени ястия и сосове. Богатото на антиоксиданти и витамини какао придава много приятен аромат и вкус на салатите. Ето една любима и бърза рецепта, която успешно преборва пролетната умора :-)
Време за приготвяне: 15 мин.
Порции: 4 бр.
Продукти:
200 г. спанак
1 голямо авокадо
200 г. сварена киноа
1 цвекло
50 г. лешници
20 г. какаови зърна
Дресинг:
2 с.л зехтин
2 с.л балсамов оцет
1 ч.л мед
1 ч.л какао на прах
Киноата се изсипва в купа. Към нея се прибавят листата спанак, разполовените лешници и цвекло, рендосано на тънки ленти.
Всички съставки за дресинга се смесват и разбъркват до хомогенизиране. Овкусяваме салатата. Разпределя се в чинии и се добавя нарязано на филийки авокадо. Поръсва се със сурови зърна какао.
Няма коментари:
Публикуване на коментар